Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , , , ,

Aranycsipke – Patrinia scabiosifolia (20 szem)

750 Ft

Ha egy ideális társnövényt keresünk az ernyős verbénához, akkor az aranycsipke pont megfelelő lesz hozzá. Légies, könnyed megjelenésű, természethű kertekbe illik. Hosszú szárakon aranysárga virágai megannyi apró foltokban nyílnak. Hosszúkás fogazott levelei ősszel narancsos színűre váltanak. Megfelelő lila, kék, piros és narancs árnyalatú virágok mellé ültetve. Ideális telepíteni évelő phlox, sédkender, veronikák, vérfüvek, zsályák, díszfüvek társaságában. Vágott virágnak is alkalmas.

Kiszerelés: min. 20 szem/csomag

Elfogyott

Szeretnél értesítést kapni, ha a termék újra elérhető?

Távol-Keleten, Japánban és Koreában őshonos évelő. Hazánkban még nem elterjedt, alig ismert dísznövény. Hosszú, elágazó szárak tetején hozza élénk aranysárga ernyős virágait. Nyár közepétől egészen ősz végéig hosszan virágzik. Levelei hosszúkásak, fogazottak, az ördögszem levelére hasonlítanak. Átlagos kerti talaj megfelelő számára, de a humuszban gazdag, laza talajban szebben fejlődik. Jól bírja a szárazságot, ültessük napos helyre.

Magvetés: helyben vetés javasolt március-áprilisban. Egy jól előkészített gyommentes ágyásba tegyük a magokat. Hintsük meg földdel, vagy gereblyézzük át a tetejét. Csírázásig folyamatosan tartsuk nedvesen a talajt. Téli vetést is alkalmazhatunk, mert a fagy és a hőingadozás jót tesz a magoknak. Ha beltéri vetést választunk, tegyük a magokat 2 -3 hétre a fagyasztóba. Majd a vetőtálcába helyezett magokat csíráztassuk szobahőmérsékleten. Az erős, edzett palántákat 60 cm tőtávolsággal ültessük végleges helyükre.

Tömeg 0,002 kg