Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, ,

Arkansasi csillagmeténg – Amsonia hubrichtii (12 szem)

1 090 Ft

Nem túl ismert és elterjedt dísznövény. Különlegessége tűlevélszerű lombozata, és csodás világoskék csillag formájú virágok sokasága. Májustól győnyőrködhetünk virágzásában, ősszel pedig a levelek elszíneződése miatt válik pazar látványossággá. Több tövet ültessünk egymás mellé, úgy még látványosabb. Társítás: díszfüvek, varjúhájak (sedum), őszi napfényvirágok, kasvirágok. Prérikertek ideális növénye.

Kiszerelés: min. 12 szem/csomag

Elfogyott

Szeretnél értesítést kapni, ha a termék újra elérhető?

Kategóriák: , ,

Fagytűrő évelő, mely az USA közepén és délen elhelyezkedő államaiban őshonos (Arkansas, Oklahoma). Különleges megjelenésű, mely 3 évszakban más arcát mutatja. Kora tavasszal törnek elő az élénk zöld, dús, friss hajtások, majd májusban virágzik. Ernyős virágzata csillag alakú, világoskék színű virágok sokasága. A virágzás majd egy hónapig tart. Az elnyílt virágokat visszavághatjuk. Levei hosszú vékonyak, akár a tűlevelek. Nyár végétől kezd elszíneződni, majd a vörös és sárga árnyalataiban pompázik. Télire elhullajtja a leveleket. Februárban vissza lehet vágni az elszáradt részeket. Talajban nem válogat, de legyen jó vízelvezetésű közegbe ültetve. Napos, kissé árnyékos helyre telepítsük. A legszebb őszi lombszínét teljes napon adja. Mérsékelt öntözést igényel. Magassága: 60-90 cm. Vigyázat! Tejszerű nedve bőrirritációt okozhat.

Magvetés: téli vetéssel indítsuk a magokat, mert szükséges a hideghatás a skeres csírázáshoz. Ha benti, vagy tél utáni vetéssel próbálkozunk, mindenképp hűtőzzük meg előtte a magokat néhány hétig. Csírázási hőmérséklet: 20 fok, ideje: 2-3 hét.

Csírázási arány: 75%
Tisztaság: 99,9%

Tömeg 0,002 kg