Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, ,

Csatavirág lila árnyalatú – Polemonium yezoense ‘Purple Rain’ (20 szem)

590 Ft

Egzotikus megjelenésű, levélzetével és virágával is díszítő csodás növény. Levele olyan, mint a páfránynak, lilás színezetű. Társítsuk gyömbérgyökérrel, menyecskeszemmel.

Kiszerelés: min. 20 szem/csomag

Availability: Készleten

Kategóriák: , ,

Lágyszárú évelő növény. Észak-Japánból, Hokkaido szigetről származó csatavirág fajta. Virágai nagyobbak, mint az alapfajnak. Levélzete páfrányszerű, cakkos, színe lilás árnyalatú. Az elszíneződés téltől kora nyárig erőteljesebb. Gazdagon virágzik és levelével is díszít. Napos, félárnyékos helyre ültessük. Rendszeresen öntözzük.

Magvetés: őszi, vagy téli vetés esetén helyezük a magokat fedett dobozokba, flakonokba, balkonládába. A földje mindig legyen nedves. Vékonyan takarjuk a magokat vermikulittal, vagy ültető közeggel. Alacsonyabb hőmérsékleten kezd csírázni, ami 15-18 fok. Ideje kb: 20-27 nap. Az éjszakai hűvösebb klíma jót tesz neki, tehát a sikeres csírázáshoz szüksége van hőingadozásra. Beltéri vetés esetén egy hűvösebb helyen helyezzük el a magokat. Tegyük vetőtálcára, földkockákba, vékonyan takarjuk földdel. Az erős palántákat a fagyok után ültessük ki 30-40 cm tőtávolsággal. Önvetésre hajlamos. Idősebb töveket tőosztással is szaporíthatjuk.

Tömeg 0,002 kg