Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , ,

Dísznapraforgó – Helianthus annuus ‘Premier Up Orange’ (10 szem)

690 Ft

A ‘Premier’ széria virágai nem csokrosan nőnek. Egyenes szárakon felfelé néző virágokat nevel. Ez a változat pollenmentes, és kifejezetten vágott virágnak van nemesítve. Tavasz közepétől nyár közepéig 1-2 hetente vessünk  belőle szakaszosan.

Kiszerelés: min. 10 szem/csomag

Availability: Készleten

A napraforgó, mint haszonnövény elődje a 16. században a spanyolok által került Európába. Azóta rengeteg nemesített változat született. Meleg és napfényigényes egynyári növény. Hirtelen nagy növekedésével még a kisebb termetűek is támasztékot igényelhetnek, mert könnyen megdől a szára. Laza, tápdús, humuszos talajban fejlődnek szépen. Mérsékelten öntözzük, nyári nagy melegben rendszeresen. A dísznapraforgók többsége nagyra nő, 1-2,5 méter között, ezért leginkább háttérnövényként ültessük csoportosan. Dézsában nevelve ettől kisebb lehet magasságuk. A ‘Premier Up Orange’ magassága: 0,8 méter.

Magvetés: szabadföldi vetés javasolt áprilistól júniusig szakaszosan. Ha palántákat nevelünk, azokat május közepén kiszoktatás után ültessük ki 40-50 cm tőtávolsággal.

Csírázási arány: 97%

Tömeg 0,002 kg