Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , , ,

Eukaliptusz Kislevelű – Eucalyptus parvifolia (parvula) ‘Boxwood’ (20 szem)

1 490 Ft

A kecses, kis méretű zöld levelek csodás lombozatot alkotnak. Elegáns megjelenést ad csokroknak, koszorúknak. Használjuk bátran vágott zöldként.

Kiszerelés: min. 20 szem/csomag

Elfogyott

Szeretnél értesítést kapni, ha a termék újra elérhető?

Az eukaliptuszok közül a Parvifolia a legjobban télálló változat. – 18 fokig fagytűrő, ezért egy déli, védett oldalon, házfalhoz közel is ültethetjük. Tarthatjuk nagyobb cserépben, dézsában, ezzel a módszerrel könnyen teleltethető egy fűtetlen, de világos helyen. Mivel örökzöld, ezért télen is öntözzük mérsékelten.

Napos, védett helyre ültessük. Talajban nem válogat. Szárazság- és mésztűrő. 7b-10a USDA zóna.

Eredeti élőhelyén tömör koronát növeszt, 10-15 méter magasra nő. A mi éghajlatunkon ne számítsunk erőteljes növekedésre. Ha vágott növényként szeretnénk tartani, érdemes télen egy fóliát tenni a szabadföldbe ültetett növények fölé. a töveket takarjuk. A visszametszést és folyamatos vágást jól viseli, gyorsan nő.

Magvetés: palánta nevelés beltéren: helyezzük földkockákba, vagy különálló cserepekbe a magokat. Szórjuk meg kevés vermikulittal. Ne takarjuk be teljesen a magokat. Csírázási hőmérséklet: 21 fok, ideje 2 hét. Ha azután sem csírázik, érdemes hideghatásnak kitenni. Helyezzük a magokat 4 hétre hűtőbe (+5 fok), akár már elvetett állapotban. A tavaszi fagyok elmúltával ültessük ki végleges helyére, vagy tegyük át egy nagyobb méretű cserépbe.

 

 

Tömeg 0,002 kg