Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
-40%
, , , ,

Ezüstös gyöngykosárka – Anaphalis triplinervis (200 szem)

Original price was: 590 Ft.Current price is: 354 Ft.

Bájos megjelenésű bokrosodó dísznövény. Tömegesen nyíló hófehér virágaival és ezüstös, hamvas levélzetével jó kontrasztot ad a kertben. Ültessük színes virágú évelők mellé, díszfüvek elé. Szárazvirágként is felhasználható. Akkor vágjuk le, mikor láthatóvá válik a sárga közép.

Kiszerelés: min. 150 szem/csomag

Availability: Készleten

Tömött, bokros habitusú évelő. Különleges, egyedi megjelenése miatt remek színfoltja a kertnek. Fehér színű fészekvirágzata laza csoportokban nyílnak. Nyár közepétől virágzik. Levelei hosszúkásak, ezüstös-zöld színűek. Évelőágyak, sziklakertek előterébe ültessük. Remek talajtakaró. Magassága: 30-40 cm. A nemesített változatok ettől nagyobbak. Napos, meleg helyet szeret. Szárazságtűrő, de aszályos időben öntözzük.

Magvetés: kora tavasszal kezdjük a magvetést. Egy tél végi téli vetéssel is próbálkozhatunk. Legjobb, ha helyben vetjük el. A magok nagyon apróak, keverjük össze homokkal. Ne takarjuk, fényre csíráznak. Óvatosan nyomjuk a vető közeg felszínére. Alulról öntözzük meg, vagy óvatosan priccoljuk meg a földet, mert a magok kimosódnak a helyükről.

Az idősebb növényeket tőosztással szaporítsuk. Sarjhajtásokkal is jól terjed. 30-40 cm tőtávolsággal ültessük végleges helyére.

Tömeg 0,002 kg