Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , , , , ,

Fehér pusztai here – Dalea candidum (40 szem)

550 Ft

Ha különleges, bohókás megjelenésű, szárazságtűrő rovarcsalogatót szeretnénk kertünkbe, akkor a fehér pusztai here tökéletes választás lesz. Préri kertek, vidéki kertek tájképébe könnyen illeszthető. Más vadvirágokkal, illetve zöldítő növényekkel is társítható.

Kiszerelés: min. 40 szem/csomag

Availability: Készleten

Észak-Amerikában őshonos, fagytűrő évelő vadvirág. Az amerikai őslakók sokoldalúan felhasználták, mivel nem mérgező fogyasztása, az állatok számára sem. Talajban nem válogat, a gyengébb minőségűn is megél. Napos, kissé félárnyékos helyre ültessük. Első évben lassan növekszik, mert mélyen lenyúló karógyökerét növeszti. Második évtől már megindul bokrosodása. Nem terjed agresszíven, nem veszélyezteti a szomszédos növényeket. Gyökérzete miatt szárazságtűrő, de aszályos időben néha öntözzük meg alaposan. A karógyökérzettel rendelkező növények rendkívül jó hatással vannak a talajra. Képesek a mélyebb rétegekben lévő tápanyagokat feljebb szállítani, nitrogénnel dúsítani. Fagyokig zöldellnek, virágoznak, és ha addig nem kaszáljuk le, akkor a tél folyamán zöldtömegük lebomlásával táplálják a talaj felsőbb rétegét. Apró fehér virágai a kúpos részen alulról fölfelé nyílnak. Egész nyáron át virágzik, beporzó csalogató. Magassága: 40-50 cm.

Magvetés: helyben vetés javasolt kora tavasszal. Egy jól előkészített, gyommentes talajba vessük a magokat kb fél cm mélyen. A földet óvatosan gereblyézzük át fölötte. A csírázás megkezdéséig folyamatosan tartsuk nedvesen a talajt. A túl sűrűn kelt palántákat ültessük szét 35-40 cm tőtávolságra. Beltéri vetés esetés helyezzük a magokat vetőtálcára, földkockákba. Takarjuk a magokat ültető közeggel, vermikulittal 3-5 mm vastagon. Csírázási hőmérséklet: 18-21 C fok, ideje: 10-14 nap. Kiszoktatás után április-májusban ültessük ki a palántákat. Kezdeti időszakban öntözzük rendszeresen.

Tömeg 0,002 kg