Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , ,

Galambbogyó kék – Duranta erecta (20 szem)

690 Ft

Különleges szépségű egzotikus növény a galambbogyó. A mi klímánkon kisebb bokorrá fejlődik. Dézsában tartható napos, meleg teraszon, vagy a kertben. Kék virágzata és narancs színű bogyói adják feltűnően szép díszítő értékét.

Kiszerelés: min. 20 szem/csomag

Availability: Készleten

Dél-Amerikából és a Karibi-térségből származó hazájában kis fává növő dísznövény. A mi éghajlatunkon csak dézsában tarthatjuk, hiszen fagyérzékeny. +4 C fok esetén be kell vinni teleltetni egy világos, hűvös helyre. Télen is mérsékelten locsoljuk. Örökzöld, tehát leveleit megtartja, ha túl sötét helyen telel, akkor ledobálhatja. Tavasszal újra kihajtanak. Virágait hosszú lelógó fürtökben hozza, gyönyörű kék színben. Virágzás után élénk narancssárga bogyókat nevel, melyek mérgezőek. A kifejlett, több éves növények már egyszerre hozhatják a virágokat és a bogyókat. Ez nagyon különleges látvány.

Magvetés: helyezzük a magokat műanyag dobozokba, laza ültetőközeg tetejére. Finoman nyomjuk bele, ne takarjuk. Tartsuk párásan, nedvesen a közeget 21-22 C fok hőmérsékleten. Csírázás ideje kb. 30-60nap. A kis növényeket ültessük át különálló cserepekbe. Szoktassuk kintre, ha már elég nagyok, tehetjük nagyobb cserépbe, dézsába.

Tömeg 0,002 kg