Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , , ,

Gumós selyemkóró – Asclepias tuberosa ‘Orange Butterfly’ (20 szem)

690 Ft

Feltűnő megjelenésű dísznövény, mely majdnem egész nyáron át virágzik. Szárazságtűrő, ezért társítsuk évelőágyban kúpvirággal, kasvirággal, gaurával, díszfüvekkel. Hangsúlyos kontrasztot képez kék, lila és fehér színű virágokkal. Sziklakertbe is ültethetjük.

Kiszerelés: min. 20 szem/csomag

Availability: Készleten

Fagytűrő, lágyszárú évelő. Felálló, egyenes szárain hozza feltűnő, élénk narancs bogernyős virágait, melyek nektárban és pollenben igencsak gazdagok. A méhek, pillangók, beporzók nagyon szeretik, virágba borulásakor szinte ellepik a növényt. Júniustól augusztusig virágzik. Hosszúkás, lándzsás levelei kissé szőrösek. Napos, világos helyre ültessük. Talaja legyen jó vízáteresztésű, laza szerkezetű. Akár kavicsos talajba is ültethetjük, a rosszabb minőséget is elviseli. Mérsékelt öntözést igényel, jól bírja a szárazságot. Hosszú karógyökeret növeszt, az átültetést nem tolerálja. Magassága: 60-90 cm.

Magvetés: magról könnyen szaporítható. Vetés előtt a magokat tegyük hűtőbe, akár fagyasztóba néhány hétig. Tegyük a magokat vetőtálcára, takarjuk földdel, és helyezzük el szobahőmérsékleten. Csírázási idő: 21-28 nap. Csírázás után tegyük hűvösebb, világos helyre a magoncokat. A természetben magról könnyen újraveti magát. A jellegzetes, hosszúkás magtokok ősszel szakadnak fel, és repülnek ki belőle a pihés magok. A fiatal növények csak 2-3 év után virágoznak. Szabadföldbe 50-60 cm tőtávolsággal ültessük ki.

Figyelem! A növény tejszerű nedve mérgező! Gondozása közben viseljünk kesztyűt.

Csírázási arány: 75%
Tisztaság: 99,9%

Tömeg 0,002 kg