Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
,

Háromvirágú gyömbérgyökér, Préri füst – Geum triflorum (20 szem)

690 Ft

A háromvirágú gyömbérgyökér virágzás után lesz igazán látványos.  Magtermése hosszú, tollszerű rózsaszínes pamacsokat képez, mely hetekig mutatós dísze a növénynek. Telepítsük évelőágyásba, ahol gyorsan kitölti az üres helyeket. Társítsuk ligeti zsályával, ánizsillatú izsópfűvel, kasvirággal.

Kiszerelés: min. 20 szem/csomag

Elfogyott

Szeretnél értesítést kapni, ha a termék újra elérhető?

Kategóriák: ,

Észak-Amerikában őshonos évelő, a hegyvidéki és füves prériken előfordulása gyakori. Kedveli a humuszban gazdag nedvesebb talajt. Ültessük napra, félárnyékba. Mérsékelten öntözzük. Tőlevelei szárnyaltak, melyekből felfelé törve nőnek hosszú, egyenes elágazó szárakon bókoló virágai. A csészelevelek vörösesbarnák, összeforrtak, ezért nem tudnak teljesen kinyílni. Egy száron három virágot hoz, innen ered tudományos elnevezése. Nem nő nagyra, leginkább talajtakaróként használjuk. Magassága: 20-30 cm. Virágzása: áprilistól júniusig tart. Virágzás után ezüstös-rózsaszín bolyhos, tollszerű magtermést hoz. Ez még látványosabb, mint virágzása. Hetekig megtartja ezt a hosszú, szálas termés bóbitát, amit teljes kiszáradás után a szél elhord.

Magvetés: beltéri vetés esetén tegyük a magokat vetőtálcára, földkockákba. Vékonyan takarjuk ültető közeggel. Csírázási hőmérséklet: 18-22 C fok, ideje 21-28 nap. Vetés előtt tehetjük a magokat hűtőbe, fagyasztóba is néhány hétre. Téli vetést is alkalmazhatunk. Az erős palántákat 30-40 cm tötávolsággal ültessük évelőágyba.

Tőosztással is szaporatható, ha már elég nagy a meglévő tő (2-3 éves), amit tavasszal virágzás előtt, vagy ősszel végezzünk el.

Tömeg 0,002 kg