Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , ,

Himalájai derezle – Selinum wallichianum (10 szem)

990 Ft

Igazi ritkaság ez a gyönyörű, hatalmas termetű, ernyősvirágzatú évelő. Ligetes kertekbe ugyanúgy ültethetjük, mint prérikertbe, angolkertbe. Szívós, kedveli a nedves, üde talajt. Érdemes tövét mulcsolni, vagy talajtakarókkal társítani, pl. gólyaorr-félék, így természetes árnyékolást adnak a növénynek.

Kiszerelés: min. 10 szem/csomag

Availability: Készleten

Egyéb magyar elnevezései: nyúlkömény, gyíkvirág. Ez a ritka növény a Himalájából származik. Fagytűrő évelő. Télen teljesen visszahúzódik, a szárak, levelek eltűnnek, de tavasszal újra hajt. Üde, zöld levelei páfrányszerűek. Apró, fehér csillag alakú virágai a nyár közepétől ernyőkben nyílnak. Nedves, jó vízelvezetésű, humuszban gazdag talajba ültessük. Napos, félárnyékos helyen is szépen fejlődik. Virágja nektárban, pollenben nagyon gazdag, ezért rengeteg rovart, beporzót fog magához vonzani. A növény nem mérgező. Magassága: 100-160 cm.

Magvetés: a magokat vessük el minél hamarabb. Helyezzük laza szerkezetű, komposztos földkeverékbe, kb. fél cm mélyen. A magvető tálcát, kisebb cserepeket tartsuk nedvesen hideg, árnyékos helyen. A magok lassan csíráznak. Ne használjunk mesterséges hőt a csíráztatáshoz, ne tegyük meleg helyre a magokat, mert attól nyugalmi állapotba kerülhetnek. Téli vetés módszerével is megfelelő lehet a magvetés. 60-80 cm tőtávolságot igényel.

Tömeg 0,002 kg