Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , , , ,

Illatos iszalag – Clematis flammula (20 szem)

690 Ft

Rendkívül mutatós kúszónövény. A fehér, csillag formájú virágok erőteljes vaniliás illatot árasztanak, eső után még intenzívebb az illata.

Kiszerelés: min. 20 szem/csomag

Availability: Készleten

A Földközi-tenger térségében őshonos dísznövény. Erőteljes növekedésű. lombhullató fényes, mélyzöld levelekkel. Nyár végén és ősszel apró, illatos, csillag alakú fehér virágok sokaságát hozza, majd a bolyhos magtokokat. Mivel jól kapaszkodik, ezért kiválóan alkalmas fán, vagy cserjén keresztül történő növekedéshez. Nyár végétől virágzik, tehát később, ezért a harmadik metszéscsoportba tartozik. Márciusban vágjuk vissza a szárakat a legalsó rügypárig, kb. 30 cm-re a talaj felett. A növekedés meglehetősen gyors lehet, ha a talaj felmelegszik, és a nappali hőmérséklet emelkedik. Ahogy a többi iszalag eseében, tartsuk a tövét nedvesen, árnyékban. Humuszos, jó vízátersztésű talajba ültessük. Gyökere érzékeny a kötött, pangó vizű talajra. Ültessük napos helyre, télen takarással védjük tövét.

Magvetés: tegyük ki hideghatásnak a magokat. Vetés előtt rakjuk a magokat hűtőbe 2 hétre. Helyezzük a magokat vetőtálcára, kisebb cserepekbe, 1 cm mélyen a földbe nyomva. Tartsuk nedvesen, párásan a közeget. Csírázási hőmérséklet: 18-22 C fok, ideje: 30-100 nap. A magok kelése elhúzódhat, ne legyünk türelmetlenek, ne dobjuk el a magokat. Az erős palántákat kiültetés előtt ültessük át nagyobb cserepekbe, és szokassuk kintre.

Csírázási arány: 65%
Tisztaság: 99,9%

Tömeg 0,002 kg