Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, ,

Jácintbab lila – Lablab (Dolichos) purpureus ‘Ruby Moon’ (8 szem)

790 Ft

Különleges, egzotikus megjelenésű, melegkedvelő dísznövény. Futtatásához támasztékot igényel, ami lehet kerítés, terasz árnyékolója, pergola. Sötétlila szárával, magenta-lila virágaival és magtokjával igazán feltűnő jelenség a kertben.

Kiszerelés: min. 8 szem/csomag

Availability: Készleten

Egynyári lágyszárú kúszónövény. Hidegérzékeny, ezért csak nyáron nevelhető. Napos, meleg helyre ültessük. Mérsékelten öntözzük. Tápanyagdús, jó vízátersztésű talajt szeret. Tápasztékot biztosítsunk neki növekedése során.

Magvetés: utolsó fagyok előtt áprilisban kezdjük a palántanevelést beltéren. A szemeket ajánlott beáztatni, ahogyan a babszemeket szokás, nedves papírtörlő közzé téve. Ha megtörtént a csírázás, tegyük a magoncot különálló cserepekbe. Az ültető közeg legyen laza, jó vízátersztésű. A magot meg is lehet kicsit reszelni, hogy elvékonyodjon a maghéj. A mechanikai koptatással a magbél könnyebben felveszi a vizet, és beindul a csírázás.

Csírázási arány: 88%

Magját távolkeleten fogyasztják, amit speciálisan készítenek el. Itthon nem ismert az elkészítése, de ne is tegyük, mert mérgező vegyületeket tartalmaz!

Tömeg 0,004 kg