Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, ,

Japán juhar, Ujjas juhar – Acer palmatum (15 szem)

690 Ft

A japán juhar egy kisebb fa, vagy nagyobb cserje, mely lassan növekszik. Jól illeszthető kisebb kertekbe is. Karéjos levelei ősszel gyönyörű vörös, rozsda és sárga színre váltanak. A magról nevelt utódok levelei változatosak lehetnek, előre nem lehet megjósolni a kinézetét.

Kiszerelés: min. 15 szem/csomag

Availability: Készleten

Japánban, Kínában és Koreában őshonos lombhullató fa. Nevezik legyezőlevelű juharnak is. Lassú növekedésű, díszítő értékét csinos lombkoronája adja, ami ősszel még mutatósabbá válik az erőteljes elszíneződés miatt. Szép lombkoronát növeszt, mely általában szabálytalan. Előfordul, hogy több törzset is nevel, így bokorszerűvé válik. Bonszaiként is nevelik. Levelei 5, vagy 7 karélyosak, mélyen szeldeltek. Japán stílusú kertekbe, előkertekbe telepítsük termete miatt. Dézsában is tartható. Mészkerülő, szereti a savas, kissé homokos talajt. Félárnyékos helyre ültessük, öntözzük rendszeresen. Magassága: 3-4 méter.

Magvetés: a magokat áztassuk 1 napig meleg vízben vetés előtt. Helyezzük különálló kis cserepekbe 1 cm mélyen, és tartsuk párásan, nedvesen. Mivel hideghatás is jót tesz a magoknak, ezért egy téli vetéssel is indíthatjuk. A szabadban megkapja a szükséges hőingadozást, napos idő esetén pedig a felmelegedést. Kiültetés előtt tegyük nagyobb cserépbe a palántát, és szoktassuk kintre.

Tömeg 0,002 kg