Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, ,

Tarka kutyatej, Jégvirág – Euphorbia marginata (40 szem)

650 Ft

Különleges, dekoratív megjelenésű dísznövény, mely vegyes ágyásba, vagy vágott virágként csoportosan ültetve szép látványt nyújt a kertben. Kiváló vágott zöld, csokorlazító és töltő.

Kiszerelés: min. 40 szem

Availability: Készleten

Hidegtűrő egynyári. Dekoratív megjelenését a tarka fellevelek adják. Napos, félárnyékos helyre ültessük, akkor lesz szép fehér-zöld mintás a levele. Bármilyen talajban megél, kevés vízzel is beéri. Jól tűri a szárazságot. Magassága: 60-80 cm.

Magvetés: palántanevelés beltéren februártól áprilisig. Tegyük a magokat nagyobb földkockába, palántanevelő cellákba, vagy különálló cserepekbe. Megpróbálhatjuk az előcsíráztatást is nedves vatta, vagy papírtörlő közé téve a magokat. Figyeljünk arra, hogy ne száradjon ki a közeg. Csírázási hőmérséklet 15-18 fok, ideje elég kiszámíthatatlan. Lehet 2 héttől akár több hónap is. Ha nem akar megindulni, tegyük ki hideghatásnak. Rakjuk hűtőbe több hétre, utána helyezzük megint meleg helyre. Eközben a földet tartsuk mindig nedvesen. Ha elég nagyk a palánták, kintre szokatás után 40 cm tőtávolsággal ültessük szabadföldbe. Közvetlenül földbe vetés szeptembertő lehetséges, ilyenkor hajlamos elszórni magját, és újraveti magát. Az áttelet magok megkapják a szükséges hideg-meleg hatást.

Csírázási arány: 65%
Tisztaság: 100%

A kutyatej nedve bőrirritációt okozhat! Legyünk körültekintőek gondozása közben, viseljünk kesztyűt.

Tömeg 0,002 kg