Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , ,

Jób könnye – Coix lacryma-jobi (8 szem)

990 Ft

Varázslatos megjelenésű díszfű, melynek a termése is ehető. Hazánban nem elterjedt és alig ismert, de a távol-keleten nagy népszerűségnek örvend. A magtermés finom, könnyen emészthető, sokoldalúan felhasználható. Izgalmas, érdekes és értékes növény, próbálkozzunk nevelésével, keressünk neki egy napos helyet a kertben.

Kiszerelés: min. 8 szem/csomag

Availability: Készleten

Ázsia trópusi területén őshonos díszfű. Hazánkban egynyáriként tartható, vagy teleltessük egy fagymentes világos, helyen. Pázsitfűfélék családjába tartozik. Napos, meleg helyre telepítsük a kertben. Nagyobb cserépben is nevelhetjük. Jó vízáteresztésű, laza talajba ültessük. Kemény szemtermése natúr és szürke színben érik be. Ez felhasználható átfúrva gyöngyként, melyből gyakran rózsafüzért készítenek. Megtisztított termése értékes gluténmentes gabonaféle, mely sokoldalúan felhasználható. Megfőzve ételeinket gazdagíthajuk vele. Megőrölve lisztként is felhasználható kásákhoz, palacsintához. A kínai orvoslás már régóta használja a szervezetre gyakorolt jótékony hatásai miatt. Csökkenti a testzsírt, erős antioxidáns, kiemelkedő méregtelenítő hatású. Allergén hatása bizonyítottan nincs.

Magvetés: Vetés előtt 24 órával áztassuk be meleg vízbe a magokat. Az erős maghéjat meg is reszelhetjük egy helyen, hogy elvékonyodjon, így könnyebben bejut a nedvesség a belsejébe. a magokat helyezzük külön cserepekbe, 1 cm mélyen belenyomva. Csírázási hőmérséklet: 15-20 C fok. Ideje: 2-4 hét. Az erős palántákat kiszoktatás után, május közepétől elhelyezhetjük a szabadban is. Tőtávolság: 45 cm.

Tömeg 0,006 kg