Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , ,

Keleti hunyor színkeverék – Helleborus orientalis hybr. Mixture (10 szem)

1 090 Ft

A keleti hunyor hibridek magról szaporodó különleges válogatása ez a magkeverék. A virág színek lehetnek: fehér, zöld, bordó, lila minden árnyalata. Egyes virágok pettyesek, és előfordulhatnak duplák is.

Kiszerelés: min. 10 szem/csomag

Elfogyott

Szeretnél értesítést kapni, ha a termék újra elérhető?

Örökzöld évelő dísznövény. Árnyas, félárnyékos helyet szeret. Szépen fejlődik tápdús, jó vízáteresztésű talajban. Telepítsük lombhullató fák, cserjék alá, szélvédett helyre. Ezek a nagyobb növények télen elég fényt biztosítanak számukra, nyáron pedig lombjukkal védik a napsütéstől. Télen és kora tavasszal már virágoznak. Lombozata évről évre dúsabb, bokrosodik. Virágai kissé bokoló csésze formát alkotnak, változatos színekben pompáznak. Magassága: 30-40 cm.

Magvetés: vetés előtt áztassuk a magokat kezdetben forró, majd meleg vízben 2-3 napig, amíg a magok láthatóan megszívják magukat. Tegyük a magokat vetőtálcára, hintsük meg vermikulittal, ültetőközeggel. A magokat helyezzük szobahőmérsékletre, majd tegyük hideg helyre, -4 és +4 C fok közzé. Néhány hét múlva ismételjük meg a váltást, tegyük újra 22 C fokra. Ezt a hőingadozást végezzük el többször. A magok csírázási ideje elhúzódhat, akár több hónap is lehet. Jól működhet a vetés ha már ősszes elvetjük a magokat a hidegágyba, vagy egy téli vetést alkalmazunk januártól. Ekkor megkapják a szükséges hőingadozást.

Vigyázat! A növény minden része mérgező! Viseljünk kesztyűt, ha gondozzuk.

Tömeg 0,002 kg