Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, ,

Kínai tollbuga hosszú bugás – Astilbe chinensis var. taquetii Hybr. (100 szem)

590 Ft

Mutatós dísznövény, mely laza, extra hosszú légies bugavirágzatával különleges díszítő értékkel bír. Virágzata lilás-rózsaszín. Ez a fajta jobban bírja a szárazságot.

Kiszerelés: min. 100 szem/csomag

Availability: Készleten

Kelet-Ázsiából származó évelő. Hazájában nedves, árnyékos, erdős helyen elterjedt. Szereti a félárnyékot, öntözzük rendszeresen. Akár tavak partjára is ültethetjük. Ez a fajta jobban bírja a szárazságot. Dús lombja és felálló szárakon álló látványos, hosszú virágfürtjei miatt különösen mutatós dísznövény. Magassága: 60-70 cm. Virágok színe lilás rózsaszín. Virágzása: júniustól szeptemberig is eltart. 3-4 évente a megerősödött tövet tőosztással szaporítsuk.

Magvetés: beltéren februártól júniusig, vagy szeptember-októberben tegyük magvető tálcára, földkockába a magokat. Ne takarjuk, fény kell a csírázáshoz. Érdemes hideghatásnak kitenni a magokat. Helyezzük őket 1 hónapra a hűtőbe. A csírázás ideje elhúzódhat: 1-3 hónap is lehet. Legyünk türelmesek. A földet mindig tartsuk nedvesen. Csírázási hőmérséklet: 15-20 fok. A megerősödött palántákat kiszoktatás és a tavaszi fagyok után ültessük végleges helyükre.