Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, ,

Borzas kúpvirág – Rudbeckia hirta ‘Goldilocks’ (30 szem)

590 Ft

Ennek a változatnak bársonyos kúpos lilás közepe, sárga szirmai, dupla soros virágzata van. Közepesen hosszú száron gyönyörű tartású, felfelé néző virágfejeket hoz.

Kiszerelés: min. 30 szem/csomag

Availability: Készleten

Lágyszárú egyéves, vagy kétéves növény, megfelelő körülmények között évelő is lehet. Jól bírja a szárazságot, de nyáron öntözzük rendszeresen. Elnyílt virágokat vágjuk le, akkor folyamatosan virágzik. Fajtától függően 40-100 cm magasra is megnő. Virágszára erős, egyenes. Ha elég korán kezdjük a vetést, akkor már az első évben virágzik. Ültessük csoportosan, vagy vegyes ágyásokba. Ha több kúpvirágot ültetünk egymás mellé, még különlegesebb hatást érhetünk el. Napos fekvést kedvel, talajban nem válogat. Csigák szeretik, ezért gondoskodjunk a védelméről.

Magvetés: palántanevelés beltéren február-márciusban. Vékonyan szórjuk meg vermikulittal. Csírázási hőmérséklet 20 fok körül a legideálisabb, ideje: 10-15 nap. Ha ezután sem csírázik, helyezzük a magokat hűtőbe, hogy hideghatás érje őket. 4 hét után újra vegyük elő, földjét tartsuk nedvesen. Csírázás után hűvös, világos helyen neveljük. Gondoskodjunk nevelőfényről, amíg kintre nem kerül. kintre szokatás után májusban végleges helyére kerülhet.

Tömeg 0,002 kg