Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, ,

Lágyszőrű palástfű robusztus – Alchemilla mollis ‘Robustica’ (50 szem)

550 Ft

Ez a változat erőteljesebb növekedésű. Erősebb és nagyobb hajtásokat nevel, mint az alap fajta palástfű. Üde zöld levéltömegével és sárgászöld virágjával természethű kertek alkotóeleme. Szegélynövénynek ültetve ideális, jó kiegészítője rózsáknak, színes évelőknek. Vágott zöldnek, csokorlazítónak is használhatjuk.

Kiszerelés: min. 50 szem/csomag

Availability: Készleten

Hidegtűrő lágyszárú évelő. Jól terülő, terjeszkedő talajtakaró. Szereti a nedves helyeket, ezért vizek környezetébe is ültetehető. Félárnyékos helyen, tápdús talajban fejlődik legjobban. Levelei kerek, legyezőszerű alakúak. Önmagukban is nagyon mutatósak. Virágzata apró, zöldessárga, a levéltömeg fölött kisebb fürtöken emelkedik ki. Virágzása júniustól szeptemberig tart. Magassága: 50 cm.

Magvetés: palántanevelés beltéren március-májusig. Helyezzük a magokat 3 mm mélyen földkeverékbe. Csírázási hőmérséklet 18-22 fok, ideje 21-30 nap. Hideghatás és hőingadozás szükséges a csírázáshoz. Őszi vetéssel hidegágyba, téli vetéssel dobozokba, balkonládába helyezzük a magokat. Az ültető közeget tartsuk nedvesen. A magokat takarjuk kissé földdel, vermikulittal. Ha elég nagyok a palánták, kiszokatás után 30 cm tőtávolsággal ültessük ki fagyok elmúlása után.

Tömeg 0,002 kg