Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
-40%
, , , ,

Liziantusz fehér – Lisianthus (Eustoma) grandiflorum ‘Rosita II White’ (25 szem)

Original price was: 1 390 Ft.Current price is: 834 Ft.

Az egyik legnépszerűbb, legszebb vágott virág. A ‘Rosita’ széria virágai közepesen nagyok, duplák, rózsa alakúak. A szárak erősek. Fóliasátras nevelés esetén már télen elkezdhetjük a magvetést. Vázatartóssága nagyon jó, akár 2 hét is lehet. Több virágot is hoz egy száron, ami még vonzóbbá teszi.

Kiszerelés: min. 25 szem/csomag (pelletált magok)

Availability: Készleten

Évelő dísznövény, de hazánkban egynyáriként nevelhető. Világos helyre ültessük, közepesen vízigényes. Talaja legyen jó vízátersztésű, komposzttal feljavított. Kedveli a hűvösebb időt, a palánták akár már áprilisban szabadföldbe, fólia alá kerülhetnek, a jobb fejlődés érdekében. Az esetleges fagyoktól védjük fátyolfóliával. A ‘Rosita’ széria magassága: 75-85 cm.

Magvetés: érdemes már január-februárban elkezdeni a magvetést, mert lassan fejlődnek a palánták. Csírázásig tartsuk szobahőmérsékleten a magokat (20-22 C fok). Sikeres csírázás után tegyük hűvösebb, jól szellőző helyre (16-19 C fok). Alkalmazzunk nevelőfényt a magoncokhoz. 2 valódi levélpár megjelenése után átültethetjük nagyobb cserépbe. Kiültetéskor alkalmazott tőtávolság: 20-25 cm.

Tömeg 0,002 kg