Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, ,

Liziantusz rózsaszín – Lisianthus (Eustoma) grandiflorum ‘Rosita II Pink’ (25 szem)

1 390 Ft

Az egyik legnépszerűbb, legszebb vágott virág. A ‘Rosita’ széria virágai közepesen nagyok, duplák, rózsa alakúak. A szárak erősek. Fóliasátras nevelés esetén már télen elkezdhetjük a magvetést. Vázatartóssága nagyon jó, akár 2 hét is lehet. Több virágot is hoz egy száron, ami még vonzóbbá teszi.

Kiszerelés: min. 25 szem/csomag (pelletált magok)

Elfogyott

Szeretnél értesítést kapni, ha a termék újra elérhető?

Évelő dísznövény, de hazánkban egynyáriként nevelhető. Világos helyre ültessük, közepesen vízigényes. Talaja legyen jó vízátersztésű, komposzttal feljavított. Kedveli a hűvösebb időt, a palánták akár már áprilisban szabadföldbe, fólia alá kerülhetnek, a jobb fejlődés érdekében. Az esetleges fagyoktól védjük fátyolfóliával. A ‘Rosita’ széria magassága: 75-85 cm.

Magvetés: érdemes már január-februárban elkezdeni a magvetést, mert lassan fejlődnek a palánták. Csírázásig tartsuk szobahőmérsékleten a magokat (20-22 C fok). Sikeres csírázás után tegyük hűvösebb, jól szellőző helyre (16-19 C fok). Alkalmazzunk nevelőfényt a magoncokhoz. 2 valódi levélpár megjelenése után átültethetjük nagyobb cserépbe. Kiültetéskor alkalmazott tőtávolság: 20-25 cm.

Tömeg 0,002 kg