Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , , , ,

Lózsálya, örvös zsálya ‘lila tündérmese’ – Salvia verticillata ‘Purple Fairy Tale’ (50 szem)

650 Ft

Mutatós dísznövénye lehet kertünknek ez a lózsálya nemesítés. Hosszú szárakon örvökben nyílnak lila ajakos virágai. Társítsuk különféle cickafarkkal, díszfüvekkel. Ligetes, vidéki, természetközeli kertekbe illik. Sziklakertek, prérikert része is lehet, mivel szárazságtűrő. Hosszan virágzik, ezért a beporzók kedvence lesz a kertben.

Kiszerelés: min. 50 szem/csomag

Availability: Készleten

Az alapfaj Európában őshonos évelő növény. A többi zsályánál nagyobb termetű, a levelei is nagyobbak. Virágai örvökben nyílnak, lepke- és méhcsalogató. Napos, meleg helyre ültessük. Szárazságot jól viseli, ültetés után mérsékelt locsolást igényel. Ha levágjuk az elnyílt virágokat, augusztusban még másodvirágzása is lehet. Magassága: 50-60 cm.

Magvetés: beltéri vetés esetén kezdjük a magvetést az utolsó fagyok előtt 8-10 héttel. Tegyük a magokat vetőtálcára, és hintsük meg vermikulittal. Alulról öntözzük az ültetőközeget. Csírázási hőmérséklet: 18-24 C fok. Az erős palántákat ültessük át nagyobb cserepekbe, és fokozatosan szokassuk kintre. Május közepétől ültessük ágyásba 30 cm tőtávolsággal.

Tömeg 0,002 kg