Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
,

Magas mákkóró korall virágú – Macleaya microcarpa (30 szem)

650 Ft

Kifejezetten magas termetű dísznövény. Levélzete is markáns méretű, kerekded, karélyos szélű, zöldes-szürke színű. Virágzata barnás-rózsaszín, korall színű, magas szárakon növő laza bugákban nő, melyek szintén feltűnően nagyok, 20-30 cm hosszúak. Vegyük figyelembe, hogy terjedelmes növény lesz, ezért háttérnövénynek telepítsük, falak, kerítések elé.

Kiszerelés: min. 30 szem/csomag

Availability: Készleten

Kategóriák: ,

Kínából és Japánból származó évelő. Mérete miatt feltűnő megjelenésű. Átlagos kerti talaj megfelelő számára. Homokos közegbe is ültethető. A kifejlett növényeket mérsékelten öntözzük. Napos, félárnyékos helyen is szépen fejlődik. Levelei nagyok, kerekded karélyosak, zöldes-szürkék. Virágzata hosszú, egyenes szárakon növő laza bugavirágzat. A szirmok hiányoznak, a csészelevelek díszítenek és adnak színt a virágzatnak. Virágzás: július-augusztus. A virág porzója és magtokja is mutatós, díszítő értékkel bír. Magassága: 1,5-2 m. Rizómákkal terjed, ügyeljünk a növekedésére. Mérete miatt könnyen kiszoríthat más évelőket.

Magvetés: ajánlatos téli vetéssel próbálkozni, mivel a magoknak szükségük van hideghatásra és hőingadozásra. Tegyük a magokat egy védett helyre a szabadban dobozokba, flakonokba, balkonládákba. Gondoskodjunk a megfelelő nedvességről, párásításról. Időnként szellőztessük meg a dobozokat. A csírázás megindulása után már nem szükséges fedni a magoncokat. A palántákat 3-4 valódi levélpár megjelenése után ültessük különálló cserepekbe. Ültetési tőtávolság: 60 cm.

Tömeg 0,002 kg