Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , ,

Mexikói csodahajnalka – Mina lobata ‘Jungle Queen’ (20 szem)

590 Ft

Egzotikus, impozáns megjelenésű futó, kapaszkodó dísznövény. Virágzata vörös, narancs és krémsárga színekben pompázik. A növény másik találó elnevezése pont ezért “Spanyol zászló”.

Kiszerelés: min. 20 szem/csomag

Availability: Készleten

Mexikóban, Braziliában őshonos fagyérzékeny kúszócserje. Hazájában évelő, de nálunk egynyáriként nevelhető. A hajnalkafélék családjába tartozik. Melegkedvelő, napfénykedvelő, hűvösebb időben nem fejlődik rendesen. Biztosítsunk számára egy napos, védett helyet, ahol megfelelően tud terjedni, kapaszkodni. Futtathatjuk kerítésre, pergolára, rácsokra. Mivel sötétzöld levelei elég nagyok és sűrűn nőnek, ezért természetes árnyékolónak is használhatjuk. Virágai hosszú száron, egy oldalra nőnek, lefelé bókolnak. Gyönyörű élénk piros, narancs, krémsárga színben tündökölnek. Virágzásra kb. júliustól egészen a fagyokig számíthatunk.

Magvetés: beltéren március-áprilisban kezdjük. Érdemes a magokat már előző este beáztatni. Helyezzük a magokat 7 cm-es cserepekbe, takarjuk ültető közeggel. Tartsuk párásan a csírázás megkezdéséig. Helyezzük meleg helyre, kb. 20-24 C fokon kezd csírázni. Ha kicsírázott, tegyük világos helyre. Csak a fagyok elmúltával ültessük ki szabadföldbe, 30 tőtávolsággal egymástól. Dézsába is tehetjük, de akkor nem fog nagyra nőni, max. 2 méter. Szabadföldbe április-májusban vessük a magokat.

Tömeg 0,002 kg