Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , , ,

Nagy földitömjén rózsaszín – Pimpinella major ‘Rosea’ (20 szem)

950 Ft

Légies, bájos megjelenésű vadvirág. Ernyős virágzata vonza a beporzókat és a tekintetet. Ligetes, romantikus, természetközeli kertekbe ajánlott telepíteni. Jó tulajdonsága, hogy szárazságtűrő.

Kiszerelés: min. 20 szem/csomag

Elfogyott

Szeretnél értesítést kapni, ha a termék újra elérhető?

Egész Európában, Nyugat-Ázsiában elterjedt évelő. Megtalálható tápanyagokban gazdag réteken, legelőkön. A zellerfélék családjába tartozik. Vaskos, erős gyökérzete van, ezért megél szárazabb körülmények között is. A gyökér tejszerű nedvet ereszt, mely hatóanyagát gyógyítási célra használják. Zsenge levelei ehetőek, változatosan felhasználhatóak a konyhában. Erős, szögletes, elágazó szárain hozza fehér, vagy halvány rózsaszín virágait. Magassága: 80 cm.

Magvetés: helyben vetés októbertól javasolt. Téli vetést is alkalmazhatunk, hiszen a magoknak jót tesz a fagy, a hideg, és a korai tavaszi felmelegedés. Ez a hőingadozás segíti a csírázást. Ha beltéren vetjük, előtte mindenképp tegyük a magokat 2-4 hétig hűtőbe, fagyasztóba. Laza szerkezetű ültetőközeget használjunk, keverjünk hozzá vermikulitot, mely jól megtartja nedvességet.

Tömeg 0,002 kg