Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , ,

Nagyvirágú lednek évelő ‘Gyöngy színkeverék’ – Lathyrus latifolius ‘Pearl mix’ (12 szem)

590 Ft

Az évelő lednek a szagosbükkönyre hasonlító, szintén kúszó, kapaszkodó növény. Virágai csodás pasztel színűek: rózsaszíntől a fehérig, minden árnyalatban nyílnak. Biztosítsunk számára támasztékot, rácsot. Ültessük kerítés tövébe. A pillangók nagyon szeretik.

Kiszerelés: min. 12 szem/csomag.

Availability: Készleten

Közép- és Dél-Európában őshonos évelő kúszónövény. Az egynyári szagosbükköny rokona. Erőteljes növekedésű, egy év alatt 2 métert is tud nőni. Telepítésénél vigyázzunk, mert erőteljes kacsaival mindenre felkapaszkodik, a szomszédos növényeket képes elnyomni. Napos, félárnyékos helyre ültessük. Talajban nem válogat, de az laza szerkezetű, jó vízátersztésű legyen. Mérsékelten öntözzük és csak a tövét. Kevés gondoskodást igényel. A virágokat folyamatosan szüretelhetjük róla.

Magvetés: helyezzük a magokat egyenként kisebb cserepekbe 1 cm mélyen. Előző este áztassuk be a magokat, vagy óvatosan vágjuk be a héjat. Így a nedvesség könnyebben bejut a belsejébe és gyorsabban beindul a csírázás. Csírázási hőmérséklet: 20-25 C fok, ideje: 7-21 nap. A csírázás után a magoncokat tegyük hűvösebb, világos helyre, nevelőfény alá. A májusi fagyok után ültessük szabadföldbe 15 cm tőtávolsággal.

A növény magja és minden része mérgező!

Csírázási arány: 65%
Tisztaság: 99,9%

Tömeg 0,002 kg