Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, ,

Nyugati kökörcsin színkeverék – Pulsatilla vulgaris ‘Prima Papagena’ (20 szem)

790 Ft

Alacsony növésű, de rendkívül mutatós, kora tavasszal nyílő évelő. Népszerűsége töretlen. Virágzás után a magtok is mutatós, érdekes látványosság. A virág színek lehetnek: fehér, bordó, lila. A szirmok kissé fodrosak, és előfordulnak duplák is.

Kiszerelés: min. 20 szem/csomag

Elfogyott

Szeretnél értesítést kapni, ha a termék újra elérhető?

Európában őshonos lágyszárú évelő. Virágszára és levélzete is sejmesen szőrös. Kora tavasszal már virágzik, a virágok hamarabb alakulnak ki, mint a levelek. Aszmagtermése is rendkívül mutatós, bolyhos, gömbös fejecskét alkot. Levelei erősen szeldeltek, tőlevélrózsát alkotnak. Telepítsük napos, félárnyékos helyre, sziklakertbe. Jó vízelvezetésű talajt igényel. Virágai kissé bokoló csésze formát alkotnak, változatos színekben nyílnak. Magassága: 10-20 cm.

Magvetés: magvetése hasonló a hunyoréhoz. Tegyük a magokat vetőtálcára, hintsük meg vermikulittal, ültetőközeggel. A magokat helyezzük szobahőmérsékletre, majd tegyük hideg helyre, -4 és +4 C fok közzé. Néhány hét múlva ismételjük meg a váltást, tegyük újra 22 C fokra. Ezt a hőingadozást végezzük el többször. A magok csírázási ideje elhúzódhat, akár több hónap is lehet. Jól működhet a vetés ha már ősszes elvetjük a magokat a hidegágyba, vagy egy téli vetést alkalmazunk januártól. Ekkor megkapják a szükséges hőingást. Dugványról is jól szaporítható.

A hazánkban őshonos leánykökörcsin védett! A növény minden része mérgező!

Tömeg 0,002 kg