Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , , ,

Óriás völgycsillag – Astrantia maxima (20 szem)

850 Ft

A maxima a legnagyobb termetű völgycsillag. Különleges szépségű, kecses évelő növény. Virágja csillag formájú, egzotikus megjelenésű, lazac-rózsaszín színű. Nagyon fontos, hogy állandó nedves talajba ültessük.

Kiszerelés: min. 20 szem/csomag

Availability: Készleten

Hidegtűrő évelő. Bokrosodó, gyöktörzsével terjed. Ültessük nedves, humuszban gazdag talajba. Vízpart közelébe is telepíthetjük. Félárnyékos helyet szeret, néhány órás napsütés elegendő számára. Teljes napon is bírja, de ott könnyen kiszárad a földje. Ha nem tudjuk állandóan nedvesen tartani, akkor a növény könnyen kipusztul. Virágzása: májusól júliusig tart. Magassága: 80-90 cm. Akár 60 cm szélesre is megnőhet. Jól társítható árnyékliliomokkal, páfrányokkal, gyöngyikés gyepliliommal, tüdőfűvel, lizinkával.

Szaporítása: magvetéssel, vagy tavasszal tőosztással. A magvetés legalkalmasabb ideje: ősztől tavaszig. Hideghatást igényelnek a magok. Tegyük egy zacskóba vetés előtt a magokat, legalább 4 fokos hideg helyre (hűtő), kb. 3-4 hétig. Magvetés történhet szabadföldben, cserepekben, magvető tálcában. A földje mindig legyen nedves. Ne takarjuk a magokat, fényre csíráznak. A palántákat tartsuk hűvösebb helyen, mielőtt megerősödnek és kiültetjük őket végleges helyükre.

Csírázási arány: 65%
Tisztaság: 99,9%

Tömeg 0,002 kg