Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , , ,

Oroszlánfarok – Leonotis nepetifolia (20 szem)

890 Ft

Különleges és egzotikus növény az oroszlánfarok, Magyarországon nem túl ismert. Ha kora tavasszal kezdjük a magvetést, már első évben virágzik. Napos, meleg helyen érzi jól magát. Virágja rendkívül mutatós, izgalmas. Vágott virágnak is alkalmas. Prérikertekbe, természetes hatású, vagy egzotikus kertekbe jól illeszthető. Társítás: kúpvirágok, arkanszaszi csillagmeténg, díszfüvek, kasvirágok, díszcsorba, varjúhájak.

Kiszerelés: min. 20 szem/csomag

Availability: Készleten

Dél-Afrikából származó félörökzöld cserje. Fagyérzékeny, -5 C fokig bírja a téli hideget. Ennek tudatában ültessük déli oldalra, védett helyre. Ősszel takarjuk be a tövét lombbal, mulccsal. Ha a növény nem fagy el, tavasszal tőről újra kihajt. Hasonlít a macskaherére, mivel rokonságban állnak. Mindenképp napos, meleg helyre telepítsük. Jó vízáteresztésű talajba, kissé homokos, vagy azzal kevert talajba. Mérsékelt öntözést igényel, kifejlett korábban jó szárazságtűrő. Virágzata narancssárga, örvökben nyílik a hosszú, felfelé törő szárakon. Télen is szép látvány a kertben. Márciusban elég visszavágni a megmaradt növényi részeket. Virágzás: július-szeptember. Magassága: 120-160 cm. Erőteljes bokrosádásra hajlamos.

Magvetés: Mivel mérsékelten fagytűrő, ezért vetés előtt tegyük ki hideghatásnak a magokat. Egy tél végi, kora tavaszi kültéri vetés is jól sikerülhet. Tegyük a magokat laza földkeverékre, hintsük meg vermikulttal, de csak vékonyan, ne zárjuk ki a fényt, fényre csírázik. Helyezzük el műanyag dobozokban, nagy flakonokban. Biztosítsunk számukra párás, nedves közeget. Csírázási hőmérséklet: 15-18 C fok, ideje: 7-14 nap, de ettől lehet több is. Az erős palántákat május végétől ültessük ki 40-50 cm tőtávolságot hagyva.

Csírázási arány: 70%
Tisztaság: 99,9%

Tömeg 0,002 kg