Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
-40%
, , , ,

Orvosi szappanfű fehér – Saponaria officinalis ‘Graciella White’ (200 szem)

Original price was: 890 Ft.Current price is: 534 Ft.

Az orvosi szappanfű nemesítése ez a hófehér virágú változat. Könnyű nevelni, és ha elég korán vetjük, már első évben virágzik. Kiváló csokorlazító és töltő.

Kiszerelés: min. 200 szem/csomag

Availability: Készleten

Fagytűrő, lágyszárú évelő, a szegfűfélék családjába tartozik. Az alapfaj egész Európában, Nyugat-Szibériában őshonos. Napos helyre ültessük. Kedveli a meszes talajt, de az átlagos, jó vízáteresztésű kerti talajban is szépen fejlődik. Mérsékelt öntözést igényel. A virágok bogas fürtökben nőnek, júliustól őszig virágzik. A hófehér virágfelhők jázmin illatot árasztanak. Magassága: 40-50 cm.

Vágott virágnak is jó, ideális csokorlazító. Vázatartóssági időt növelhetjük: vágását időzítsük amikor a leghűvösebb a napszak. Érdemes a szárak alsó részét kb. 10 cm-re forró vízbe mártani 10 másodpercig.

Magvetés: tél végi vetéssel, balkonládába, vetőtálcára, nagy méretű flakonokba helyezve a magokat. Beltéri vetés esetén mindenképp tegyük ki hideghatásnak a magokat (2-4 hét hűtőzés). Csírázási hőmérséklet: 16-18 C fok. A palántákat ültessük át nagyobb cserepekbe, majd májustól végleges helyükre kerülhetnek.

Tömeg 0,003 kg