Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , , ,

Pettyes méhbalzsam – Monarda punctata (30 szem)

590 Ft

Aromás fűszer- és gyógynövény. Aranyló virágzata, halványrózsaszín és levendulalila szirmai, nagyra növő bokros habitusa miatt mutatós dísznövény is egyben.

Kiszerelés: min. 30 szem/csomag

Availability: Készleten

Hidegtűrő évelő. Észak-Amerikában őshonos, de Európában, Nyugat-, és Közép-Ázsiában, valamint Észak-Afrikában is gyakori az előfordulása. A didymával közeli rokonságban áll. Levelei aromásak, fogyaszthatók, íze az oregánóra emlékeztet. Magassága: 90 cm. Gyógynövényterápiában is felhasználják. Emésztőrendszeri panaszok, felső légúti megbetegedések esetén alkalmazzák. Napos, félárnyékos helyre ültessük. Átlagos, jó vízáteresztésű kerti talaj megfelelő számára. A növény jó szárazságtűrő, de aszályos időben öntözzük meg alaposan.

Magvetés: palántanevelés beltéren januártól márciusig. Helyezzük a magokat földkockákba, nevelő tálcára. Vékonyan szórjuk meg vermikulittal, földdel. Csírázási hőmérséklet 20 fok, ideje: 10-24 nap. A nagyobb palántákat április-májusban kiültethetjük. 3 évente tőosztással is szaporíthatjuk. Szabadföldi vetés esetén ősszel szórjuk el a magokat. Téli vetéssel ispróbálkozhatunk. Kiszoktatás után az erős palántákat 40 cm tőtávolsággal ültessük ki.

Csírázási arány: 75%
Tisztaság: 99,9%

Tömeg 0,002 kg