Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , , ,

Pompás kúpvirág ‘Aranyvihar’ – Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’ (50 szem)

550 Ft

Népszerű aranysárga virágú kúpvirág fajta. Prérikertekbe, angolkertbe, természetközeli kertekbe illik. Társítsuk díszfüvekkel, más kúpvirágokkal, kasvirággal, ernyős verbénával, őszi napfényvirággal, sudárzsályával, díszcsorbával.

Kiszerelés: min. 50 szem/csomag

Availability: Készleten

Fagytűrő évelő. Az USA-ban vadon megtalálható kúpvirág nemesített változata. 1949-ben került kereskedelmi forgalomba, és azóta az egyik legnépszerűbb, és legtöbbet eladott kúpvirág változat. 1999-ben elnyerte az év évelője díjat. Ültessük napos, meleg helyre, mérsékelten öntözzük. Jó vízelvezetésű talajt igényel. Magassága: 60-80 cm. Felálló, egyenes szárakon hozza aranysárga szirmú, fészekvirágzatát. Beporzó és lepke csalogató. Kevés gondozást igényel. Nyáron az elnyílt virágokat vágjuk vissza, így újabb virágzásra serkentjük. Ősszel már nem szükséges visszavágni, a megmaradt virágok télen is díszítik a kertet.

Magvetés: kora tavasszal kezdjük a magvetést, és még abban az évben virágzik. Vessük a magokat magvető tálcára, földkockákba. Csírázási hőmérséklet: 18-22 fok, ideje: 2-3 hét.

Csírázási arány: 90%
Tisztaság: 100%

Tömeg 0,002 kg