Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , , , ,

Réti legyezőfű – Filipendula ulmaria (100 szem)

590 Ft

Nagy termetű évelő, mely leginkább feltűnő szépségű, csipkeszerű hófehér virágjával díszít. Telepítsük természetközeli kertekbe, erdőkertbe, vizes élőhelyek partjára. Sok apró fehér illatos virágját a beporzók előszetettel látogatják.  Vágott virágnak is alkalmas.

Kiszerelés: min. 100 szem/csomag

Availability: Készleten

Európában és Nyugat-Ázsiában őshonos fagytűrő évelő. Mocsaras, lápos rétek, patak part a természetes élőhelye. Hosszú szárakon fejlődő hófehér virágai júniustól augusztusig nyílnak. Lehetőleg folyton nyírkos talajba telepítsük, napos, félárnyékos helyre. Levelét és virágait természetes illatosítóként használják. Közismert gyógynövény. Hatóanyagai gyulladásgátló, lázcsillapító, vízhajtó, sebgyógyító hatású.

Magvetés: legjobb, ha ősszel vetjük el, vagy téli vetéssel dobozokban. Alacsony hőmérsékleten csírázik: 10-12 fok. Január-februárban, kora tavasszal is indíthatjuk a magvetést, ugyanilyen módszerrel. Tegyük a magokat palackokba, dobozokba. Helyezzük el egy védett helyen az udvaron. Biztosítsunk számukra párás környezetet, és szellőzést is. Időnként nyissuk fel a dobozokat, ha szükséges, nedvesítsük meg a földet.

Tömeg 0,002 kg