Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , ,

Ricinus bordó levelű – Ricinus communis ‘New Zealand Purple’ (5 szem)

1 450 Ft

Ez a nemesítés gyönyörű vöröses-bordó leveleket hoz. Virágja is feltűnő piros színű, mely alkalmas vágott virágnak. Nem nő akkorára, mint elterjedt fajtársa.

Kiszerelés: min. 5 szem/csomag

Availability: Készleten

Nagyra növő egynyári. Eredeti élőhelyén a trópusokon évelő. Napos, meleg helyet igényel, ahol gyorsan növekszik. További nevei: csodafa, csodafű, Jónáska bab, Jónás fája. Ültethetjük szabad földbe, vagy nagy méretű dézsába is. Ha ebben tartjuk nyáron öntözzük meg minden nap. Tápoldatot is adhatunk neki. Virágzása július végétől ősz végéig tart. Magassága: 120 cm.

Magvetés: márciustól kezdjük a magvetést beltéren. A magokat 1-2 napig áztassuk meleg vízben. Helyezzük különálló cserepekbe, és tartsuk párásan, nedvesen, 20-22 C fok melegben. Csírázás után tehetjük hűvösebb helyre is. Kiültetés előtt tegyük nagyobb cserépbe a palántát, és szokassuk kintre. Mindenképp napos, meleg helyet válasszunk neki, akkor fog szépen fejlődni.

Fontos tudni, hogy magja mérgező. Hidegen sajtolva olajat nyernek ki belőle, melyet ha ismételten felfőznek, akkor távozik belőle a mérgező ricin anyag. A gyógyászatban régen hashajtóként alkalmazták. Hajápolásra, világítóolajnak és szappannak is felhasználható. Gyermekeknek adni szigorúan tilos!

Csírázási arány: 65%
Tisztaság: 99,9%

Tömeg 0,002 kg