Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , ,

Serleglonc lila – Cobaea scandens (6 szem)

590 Ft

Látványos, mutatós kúszónövény. Dekoratív, viszonylag nagy méretű virágja serleg, vagy harang formájú. A kertünk egy napos, meleg szegletébe ültessük, ahol van helye terjeszkedni, kapaszkodni.

Kiszerelés: min. 6 szem/csomag

Availability: Készleten

Az amerikai kontinens szubprópusi területéről származó örökzöld dísznövény. Mexikóban gyomként növekszik és terjed. Fásodó szárú, fagyérzékeny évelő. Erőteljesen növekszik, kacsokkal kapaszkodik, magassága: 3-6 m. 4 C fok alatt elpusztul, ezért teleltetni kell egy cserépben, dézsában hűvös, világos helyen. Ha a teleltetéssel próbálkozunk vágjuk vissza 50 cm-re. Ellenkező esetben egynyáriként nevelhető. Napos, meleg helyre ültessük, jó vízgazdálkodású, tápdús talajba. Mérsékelten öntözzk. Gyökere érzékeny a pangó vízre, túlzott nedvesség esetén könnyen rothadásnak indul. Nagy méretű, harang formájú illatos virágjai hosszú szárakon nőnek. Kezdetben zöldes színűek, majd színük lehet lila és krémfehér. Nyár közepétől a fagyokig virágzik. Megfelelő támasztékot biztosítsunk számára. Futtasuk kerítésre, pergolára.

Magvetés: kezdjük meg korán a szaporítást, mivel a virágzáshoz idő kell. Február-márciusban tegyük különálló cserepekbe a lapos magokat. Fordítsuk élére, mert ezzel a módszerrel nagyobb eséllyel csírázik ki a növény. A lapra fektetett magok jobban megszívják magukat, és berohadnak. Csírázási hőmérséklet: 15-20 C fok, ideje: 2-4 hét. Az utolsó fagyok elmúltával ültessük ki a már kiszoktatott palántákat dézsába, vagy szabadföldbe mindenképpen napos, meleg helyre.

Csírázási arány: 93%

Tömeg 0,002 kg