Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , ,

Szagos bükköny burgundi-krém – Lathyrus odoratus ‘Spencer Wiltshire Ripple’ (15 szem)

590 Ft

Illatos, fodros, elbűvölő egynyári dísznövény.  A ‘Spencer’ változat hosszú szárú fajta. Használjuk fel vágott virágként, a tavaszi, kora nyári csokrokat megbolondítja.

Kiszerelés: min. 15 szem/csomag

Elfogyott

Szeretnél értesítést kapni, ha a termék újra elérhető?

Ez az elragadó, mézédes illatú egynyári Sziciliából hódította meg először Európát, majd az egész világot. Az angolok egyik közkedvelt kerti és vágott dísznövénye. Nem hiányozhat egyetlen angol kertből sem. A pillangósok családjába tartozó Lathyrus nemzettség növényi termése mérgező, nem fogyasztható. Laza, humuszban gazdag talajt kedvel, napos fekvést, de hűvös időt. Ha beköszönt a nyári meleg, akkor fejlődése és virágzása alább hagy. Kúszónövény, kacsokkal kapaszkodik, ezért biztosítsunk neki legalább 2-3 méter magas futtatót, kerítést, pergolát, ahol megfelelően tud nőni. Szüreteljük folyamatosan a virágokat, mert csak akkor hoz újabb virágos hajtásokat. Vízigényes, szereti a párás, nedves időt.

Magvetés: kezdjük korán a magvetést, akár már ősszel, ha tudunk egy hidegfóliában védelmet és takarást biztosítani a palántáknak. Ha nem, akkor február-márciusban csíráztassuk a magokat. Egy éjszakára áztassuk be, tegyük nedves papírtörlő közzé. Takarhatjuk tetővel is, hogy párásabb legyen a közeg. Sötétben csírázik, nem kell addig fényhatás. A kicsírázott magokat tegyük utána egyessével 6 cm-es cserepekbe, vagy két szem magot 9-cm-es cserépbe. Az ültető közegben legyen komposzt, vermikulit, perlit, ami lazítja a talajt. Csírázás után helyezzük világos, hűvös helyre. Kora tavasszal a szabadban is nevelhető, így erősebb, ellenállóbb lesz a palánta. Fagyok esetén takarjuk fátyolfóliával, ha már földben vannak a palánták, akkor tehetünk rájuk felezett petpalackot.

Csírázási arány: 95%

Tömeg 0,003 kg