Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , , ,

Szarvaskerep – Lotus corniculatus (5 g)

1 290 Ft

Értékes pillangósvirágú talajtakaró, nitrogétmegkötő évelő. Telepíthetjük rosszabb minőségű, akár homokos talajra is. Talajerózió ellen ad védelmet. További jó tulajdonsága, hogy egész nyáron virágzik, ezzel táplálékot nyújt a beporzóknak, főleg a poszméhek kedvelik. Legelésre, háziállatok táplálására is alkalmas. Kifejezetten szárazságtűrő, ellenálló. Szórjuk magját a meglévő gyep közzé. Laza talajtakarást ad, ezért társítható fűkeverékkel.

Kiszerelés: min. 5 g/csomag (kb. 4.150 mag)

Availability: Készleten

Hazánkban és Eurázsiában őshonos évelő. Magyarországon előfordulása gyakori. Kiváló pillangósvirágú talajtakaró. Nitrogén- és talajmegkötő, érdemes homokos talajra telepíteni. Füves puszták gyakori alkotóeleme. Magassága: 10-20 cm, de kapaszkodással 50 cm nagyra is nőhet. Sárga és narancsos mintázatú virágai hosszan, egész nyáron nyílnak. A poszméhek egyik kedvence, általuk porzódik be a növény. Sok lepkefaj hernyójának fontos táplálékforrása. A legelést jól bírja, szegényesebb talajon a lucerna helyettesítője lehet.

Magvetés: legjobb, ha helyben vetjük. Tavasszal és ősszel egyaránt elszórhatjuk gyommentesen előkészített talajra, vagy meglévő gyep közzé. Nem kell takarni a magokat, tartsuk nedvesen a csírázásig.

Csírázási arány: 75%
Tisztaság: 99,9%

Tömeg 0,006 kg