Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , ,

Szívlevelű bőrlevél színkeverék – Bergenia cordifolia ‘New Hybrids’ (30 szem)

690 Ft

A bőrlevelet mindenki ismeri. Kertek kedvelt dísznövénye. Ezek az új változatok feltűnő színfoltjai lesznek az ágyásoknak. Ültessük szegélynövényként évelőágyásba, vagy sziklakertbe.

Kiszerelés: min. 50 szem/csomag

Availability: Készleten

Hidegtűrő évelő. Örökzöld, bokrosodó tövű. Nagy, ovális alakú levelei nyáron fényes sötétzöld, télen bordó színűre vált. Hosszú, bordós száron növő bugavirágzata tavasszal nyílik. Napos, védett helyre ültessük. Jó vízáteresztésű, laza szerkezetű talajba ütessük. Mérsékelten öntözzük. Sok gondozást nem igényel, a száraz leveleket távolítsuk el időnként. 3-5 évente tőosztással újítsuk meg.

Magvetés: palántanevelés beltéren február-márciusban. A vetés előtt tegyük ki hideghatásnak a magokat. Egy lezárt tasakban helyezzük a magokat hűtőbe 4 fokon 2 hétig. Ezt követően tegyük a tasakot világos helyre 2 hétig. Helyezzük a magokat földkockákba, magvető tálcára. Nyomjuk kissé a földbe. Ne takarjuk, fény szükséges a csírázáshoz. Ideális hőmérséklet 21 fok, ideje: 4-8 hét, de ettől több is lehet, akár 6 hónap. Legyünk türelmesek, ne dobjuk el a magokat. Alulról öntözzük. Kiszoktatás után ültessük végleges helyére.

Tömeg 0,002 kg