Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, ,

Tavaszi lednek évelő – Lathyrus vernus ‘Rainbow’ (12 szem)

890 Ft

Csodás, feltűnő szépségű tavasszal virágzó évelő. Kedveli az árnyasabb helyeket, ezért fák, cserjék alá, és árnyékos sziklakertbe telepítsük. Társítsuk hasonló árnyékkedvelőkkel, tavasszal virágzókkal. Nyáron visszahúzódik, ezért ültessünk mellé olyan évelőt, ami kitölti helyét. Ennek a színkeveréknek a virágai lehetnek: fehér, rózsaszín és bíbor, ami később kékbe fordul.

Kiszerelés: min. 12 szem/csomag

Availability: Készleten

Terjedő tövű, de nem kúszó évelő. Árnyas, félárnyékos helyre ültessük. Legjobban lombhullató fák tövében érzi jól magát, ahol télen és kora tavasszal elegendő fényt kap, nyáron viszon védve van a tűző naptól. Nyári időszakban visszahúzódik, tavasszal hozza különleges virágait. Ezek kezdetben bíbor színűek, majd átváltanak kékbe. Kedveli a humuszos, kissé nyirkos, laza szerkezetű talajt. Az átültetést és a pangó vizet nem tolerálja. Magassága: 40 cm. Vigyázzunk, mert a meztelen csigák károsíthatják.

Magvetés: Magvetés előtt tegyük ki hideghatásnak a magokat. Hűtőzzük meg, vagy alkalmazzunk téli vetést. Helyezzük a magokat egyenként kisebb cserepekbe 1 cm mélyen. Előző este áztassuk be a magokat, vagy óvatosan vágjuk be a héjat. Így a nedvesség könnyebben bejut a belsejébe és gyorsabban beindul a csírázás. Csírázási hőmérséklet: 20-25 C fok, ideje: 7-21 nap. A csírázás után a magoncokat tegyük hűvösebb, világos helyre, nevelőfény alá. A májusi fagyok után ültessük szabadföldbe 15-20 cm tőtávolsággal.

Tömeg 0,002 kg