Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, , , , ,

Terjőke kígyószisz – Echium vulgare (1 g)

690 Ft

Ez a vadvirág tavasztól a fagyokig virágzik, telis-tele van pillangókkal, beporzókkal. Hihetetlenül jól viseli a szárazságot, rossz minőségű talajon is megél. Virágzata már messziről látható, gyönyörű élénk kék. Vágott virágnak is megállja a helyét.

Kiszerelés: min. 1 g/csomag (kb. 325 szem)

Availability: Készleten

Egész Európában őshonos vadvirág, lágyszárú évelő. A borágófélék családjába tartozik. A növényt apró barna szemölcsök borítják, amikből kissé szúrós szőrszálak állnak ki. Akinek érzékenyebb a bőre, inkább kesztyűben érjen hozzá. Megtalálható útszéleken, parlagokon, legelőkön. A legszárazabb aszályos időben is virágzik, virít. Májustól az első fagyokig virágzik, ha lekaszálják a növényt, gyorsan visszanőnek az új hajtások. Összetett virágzatuk rövid kunkorvirágzatok alkotta füzér. Beporzók sokasága szereti és látogatja. Magassága: 30-60 cm. A népi gyógyászatban hasmenés és bélhurut esetén használták. Mai álláspont szerint mérgező vegyületeket tartalmaz, ezért belőleges használata, fogyasztása TILOS!

Magvetés: kora tavasztól vessük szabadföldbe, gyommentes, jól előkészített talajba. Csírázásig tartsuk nedvesen a földet.

Csírázási arány: 65%
Tisztaság: 99%

Tömeg 0,002 kg