Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
-40%
, , ,

Törökszegfű fehér – Dianthus barbatus ‘Sweet™ White’ (20 szem)

Original price was: 950 Ft.Current price is: 570 Ft.

A Sweet™ széria jellemzője a hosszú, egyenes szár, és szabályos, gömb formájú virágfej. Professzionális virágtermesztésre és hobby szintű virágnevelésre is egyarált alkalmas a virágmagja. Az erős szárakat nem kell karózni. Bogernyős virágzata élénk, erőteljesen színekben tündököl, mindemellett kellemesen illatos. Vágott virágként remek alkotója csokroknak. Vázatartóssága akár két hét is lehet.

Kiszerelés: min. 20 szem/csomag (pelletált magok)

Elfogyott

Szeretnél értesítést kapni, ha a termék újra elérhető?

A törökszegfű évelő kétéves növény. Régen a falusi kertek állandó virága volt. Népszerűsége azóta is töretlen. Májustól júliusig virágzik. A Sweet™ szériát ha elég korán kezdjük el neveli, akkor már abban az évben virágzik. Tökéletes virágfejet nevel, melynek színe intenzív, sokszor bikolor vagy többszínű, szára erős, egyenes. Napos, félárnyékos helyre ültessük, talajban nem válogat. Vízigénye nagy. Csigák és rozsdagomba károsíthatja.

Magvetés: magról könnyen szaporodik. Palántanevelés február-márciusban téli vetéssel. Takarjuk a magokat. Így akár már első évben virágozhat. Szabadföldbe csak júliustól vessük állandó helyére.

Csírázási arány: 92%

Tömeg 0,002 kg