Barion Pixel
cropped-vijaya.png.png
, ,

Tűzvörös juhar – Acer ginnala (10 szem)

590 Ft

A tűzvörös juhar egy kisebb fa, vagy nagyobb cserje. Jól illeszthető kisebb kertekbe is. 3 karéjú levelei ősszel gyönyörű vörös és rozsda színre váltanak. Ikerlependék termései is vöröses színűek. Formás kerek lombkoronája bármelyik kertben megállja a helyét.

Kiszerelés: min. 10 szem/csomag

Availability: Készleten

Magyarországon is őshonos lombhullató tatár juhar alfaja. Koronája viszonylag szabályos, kerek formát vesz fel. Levelei tavasztól fényes zöldek, 3 karéjosak. Ősszel gyönyörű, figyelemfelkető lombszíne vörösbe fordul. Ikerlependék termései is feltűnő színfoltja a fának. A tűzvörös juhar kisebb termetű fa, vagy több törzsű nagyobb méretű cserje. Magassága: 6 méter. Szereti a napos helyet, a lombszíne is teljes napon lesz a legszebb. Talajban nem válogat.

Magvetés: a magokat áztassuk 1 napig meleg vízben vetés előtt. Helyezzük különálló kis cserepekbe 1 cm mélyen, és tartsuk párásan, nedvesen. Mivel hideghatás is jót tesz a magoknak, ezért egy téli vetéssel is indíthatjuk a magokat. A szabadban megkapja a szükséges hőingadozást, napos idő esetén pedig a felmelegedést. Kiültetés előtt tegyük nagyobb cserépbe a palántát, és szokassuk kintre.

Tömeg 0,002 kg